Undervisning
Fagområder og undervisningsmål
Undervisningen på Sorø Friskole dækker de traditionelle fagområder:
Humanistiske fag (dansk, sprog- og kulturfagene)
Naturfag (matematik og naturfagene)
Praktiske/musiske fag
Alle elever har mulighed for at tage Folkeskolens Afgangsprøver efter 9. klasse. Se mere under fanen "Lektier, prøver og karakterer".
Der undervises tværfagligt gennem projektbaserede forløb. I de enkelte projektforløb kan det således godt være et enkelt eller flere specifikke fag, der er i fokus i en længere periode. Hen over skoleåret og det samlede skoleforløb vil fagene dog være repræsenteret i et omfang, der svarer til den traditionelle timefordeling i folkeskolen.
Undervisningen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Fælles Mål for grundskolens fag.
Undervisningens organisering
Skoleåret bliver inddelt i kortere eller længere projektperioder, hvor der arbejdes med et sammenhængende projekt.
Skoledagens struktur bygges op om et grundlæggende "skelet" med fælles morgensamling og fælles frokostpause. Formiddag og eftermiddag er der sammenhængende "Projekt-tid" med værksteder eller fælles aktiviteter.
Værkstedsstrukturen muliggør en fleksibel undervisning med rum for børnenes medbestemmelse, hvor alle ikke behøver at lave det samme, på samme tid og i lige lang tid. De voksne skaber naturligvis de grundlæggende rammer - men derudover kan børnene selv bestemme, hvad de vil fordybe sig i. Det giver gode deltagelsesmuligheder for alle børn - uanset om de elsker stille fordybelse eller kropslig udfoldelse.
Projektbaseret læring (PBL)
Her kan du læse om PBL...